قالب وافل

قالب وافل یکی از عناصر مورداستفاده در پروژه‌های عمرانی و ساخت‌وساز  است؛ قطعه‌ا‌ی پلاستیکی با شکل و اندازه مشخص که با استفاده از آن بتن ناکارآمد در دال‌های بتنی حذف می‌شود. منظور از بتن ناکارآمد بخشی از دال بتنی است که تحت‌فشارهای تنشی قرار نداشته و میلگرد هم نمی‌تواند در آن نگه داشته شود.

قالب‌های وافل در طرح‌ها و اندازه‌های متنوع طراحی و ساخته شده و معمولاً از جنس پلی‌پروپیلن یا پلاستیک هستند. برای اجرای سقف وافل، استفاده از این قالب‌ها کاملاً مقرون‌به‌صرفه است؛ زیرا می‌توان چندین بار از آن‌ها استفاده کرد. قیمت قالب وافل به عوامل مختلفی مانند وزن، ابعاد وافل و مواد اولیه مورداستفاده در تولید آن بستگی دارد.

سفارش قالب های وافل شرکت PSP

سفارش قالب وافل 75x75x17

سفارش قالب وافل 75x75x17

سقف وافل چیست؟

یکی از انواع سقف‌های بتنی سقف وافل (Waffle roof) است که با بتن مسلح ساخته شده و شکل پنجره‌ای دارد. به دلیل شباهتی که سقف‌های وافل با نان وافل دارند به این نام خوانده می‌شوند. ایمنی، مقاومت بالا و هزینه مقرون‌به‌صرفه از عواملی است که موجب افزایش کاربری این سازه بتنی شده است.

برای ساخت سقف وافل از قالب‌هایی با نام قالب وافل استفاده می‌شود که قالب‌ها را می‌توان چندین بار استفاده کرد. به همین دلیل در زمان اجرای سقف وافل نباید قالب‌ها تخریب شوند. رعایت استانداردهای جهانی در طراحی سقف های وافل اهمیت زیادی دارد. اجرای سقف‌های وافل موجب کاهش وزن مرده ساختمان شده و ظاهر زیباتری به قسمت زیرین سقف نیز می‌دهد.

قالب وافل چیست؟

در ساخت‌وساز مدرن یکی از تجهیزات مورداستفاده قالب وافل است که قطعه‌ای پلاستیکی در اندازه و اشکال مشخص است که با استفاده از آن بتن ناکارآمد دال‌های بتنی حذف می‌شود. بخشی از دال بتنی که تحت هیچ‌گونه تنش نبوده و اعضای کششی مانند میلگرد را در خود نگاه نمی‌دارد بتن ناکارآمد نامیده می‌شود.

از نظر کاهش جذب انرژی لرزه، سبک‌سازی سازه و از جنبه اقتصادی، حذف بتن ناکارآمد اهمیت زیادی دارد. علاوه بر قالب‌های وافل از قالب‌های کوبیاکس، یوبوت و بابل دک نیز برای حذف بتن ناکارآمد استفاده می‌شود؛ ولی قالب‌های یوبوت و کوبیاکس را نمی‌توان بیشتر از یک‌بار استفاده کرد. قیمت قالب وافل یکی از دلایل محبوبیت آن است. هرکدام از قالب‌های وافل از جنس فیلکور با پوسته پروپلین خارجی و مطابق با نیازهای فردی پروژه ساخته می‌شوند.

انواع قالب وافل

قالب‌های وافل سیستم‌هایی هستند که از آن‌ها برای ساخت کف‌های بتنی آج‌دار دو طرفه استفاده می‌شود. در مقایسه با دال‌های مسطح سنتی، قالب‌های وافل دهانه‌های بیشتری دارند و بتن کمتری مصرف می‌کنند و همچنین قیمت قالب وافل بسیار اقتصادی است. انواع قالب وافل عبارت‌اند از:

1. قالب وافل یک طرفه

یکی از انواع قالب‌های وافل قالب وافل یک طرفه است و برای اجرای دال بتنی استفاده می‌شود که باید بار زنده و مرده سازه را در یک راستا منتقل کند. درواقع عملکرد این نوع قالب‌های وافل مشابه سقف تیرچه‌بلوک است؛ ولی در این قالب‌ها از تیرچه‌های پیش‌ساخته استفاده نشده و این قالب‌ها هستند که موجب شکل‌گیری تیرچه می‌شوند.

قالب‌های یک طرفه یک مجموعه از قطعات پلاستیکی به شکل U همراه با قطعات انتهایی هستند و در محل نصب و اجرای آن‌ها با استفاده از بست‌های مخصوص به هم متصل شده و یک قالب مکعب‌مستطیلی یکپارچه تشکیل می‌دهند. درباره قیمت قالب وافل یک طرفه باید گفت که این مورد به عوامل مختلفی بستگی دارد که جزئیات اجرا و نصب یکی از این موارد است.

به‌عنوان‌مثال هزینه نصب قالب‌های وافل یک طرفه به‌صورت هر مترمربع محاسبه شده و عواملی مانند ابعاد قالب، کیفیت و موقعیت پروژه نیز تأثیرگذار هستند.

2. قالب وافل دو طرفه

نوع دوم قالب وافل، قالب‌های وافل دو طرفه هستند که با استفاده از آن‌ها سقف‌های وافل مشبک دو طرفه اجرا می‌شود. این نوع قالب‌های وافل بار را در دو راستا منتقل می‌کنند؛ یعنی بار مرده و بار زنده سقف به همه تیرهای اطراف هر کدام از چشمه‌های سقف منتقل می‌شود. با مراجعه به مقاله چگونگی کاهش بار مرده ساختمان با سقف وافل می‎‌توانید از عملکرد و جزئیات آن مطلع شوید.

از قالب‌های مکعبی برای اجرای سقف وافل دو طرفه استفاده می‌شود و این نوع قالب‌ها به دلیل شکل مربع و ابعاد دقیقی که دارند موجب می‌شوند تا دال بتنی در پخش بار عملکرد بهینه داشته باشد. همانند قالب وافل یک طرفه، انواع دو طرفه نیز قابلیت چند بار استفاده را دارند و این ویژگی موجب کاهش قیمت قالب وافل شده و ازنظر اقتصادی کاملاً مقرون‌به‌صرفه است.

مهم‌ترین تفاوت بین قالب‌های وافل یک طرفه و دو طرفه مربوط به عملکرد آن‌ها است؛ یعنی قالب یک طرفه بار را در یک‌جهت و قالب دو طرفه بار را در دو جهت منتقل می‌کند. براین‌اساس قالب‌های یک طرفه به شکل مستطیل و نوع دو طرفه به شکل مربع هستند.

البته نوع دیگری از قالب‌های وافل نیز وجود دارد که قالب وافل قفل‌دار بوده و از جدیدترین انواع قالب‌های وافل هستند. این نوع قالب‌ها دارای قفل‌هایی برای اتصال هستند و در انواع یک طرفه و دو طرفه تولید می‌شوند.

روش اجرای سقف وافل

با استفاده از قالب وافل، سقف‌های وافل در چند مرحله اجرا می‌شوند که همه آن‌ها باید بادقت و توسط متخصصان این کار انجام شود. مراحل اجرای سقف عبارت‌اند از:

  • عملیات زیرسازی سقف
  • مرحله قالب‌چینی وافل
  • بتن‌ریزی سقف‌های وافل
  • قالب‌برداری سقف‌های وافل
  • مرحله نازک‌کاری سقف

قیمت قالب وافل

کیفیت قالب وافل، نوع قالب، مواد اولیه مورداستفاده در ساخت، طراحی استاندارد و نوع برند از جمله عوامل اثرگذار بر قیمت قالب وافل هستند. در مقایسه با قالب‌های کوبیاکس و یوبوت، قیمت قالب‌های وافل کمتر بوده و همچنین به دلیل اینکه فضای کمتری اشغال می‌کنند هزینه نگهداری، انبارداری و حمل‌ونقل آن‌ها نیز کمتر است.

همچنین در اجرای سقف‌های وافل موارد مربوط به جزئیات اجرایی و موقعیت پروژه نیز از عوامل اثرگذار بر قیمت هستند. قیمت قالب وافل و هزینه اجرای سقف با قالب‌های یک طرفه به‌صورت هر مترمربع محاسبه می‌شود. 

ابعاد قالب وافل

درباره ابعاد قالب وافل بین انواع یک طرفه و دو طرفه تفاوت وجود دارد که این به دلیل عملکرد و درنهایت شکل آنان است. قالب‌های وافل یک طرفه تأمین‌کننده فواصل آکس به آکس 70-60 سانتی‌متر بوده و دارای عمق 30-25 سانتی‌متر هستند. علاوه بر این، عرض تیرچه‌هایی که توسط این نوع قالب‌ها تشکیل می‌شود از 14-12 سانتی‌متر متغیر است. قالب‌های وافل دو طرفه در ابعاد مختلف مانند 18*60*60 ،25*60*60 ،28*80*80 ،30*86*86 و… در بازار وجود دارند.

درباره ابعاد قالب وافل بین انواع یک طرفه و دو طرفه تفاوت وجود دارد که این به دلیل عملکرد و درنهایت شکل آنان است. قالب‌های وافل یک طرفه تأمین‌کننده فواصل آکس به آکس 70-60 سانتی‌متر بوده و دارای عمق 30-25 سانتی‌متر هستند. علاوه بر این، عرض تیرچه‌هایی که توسط این نوع قالب‌ها تشکیل می‌شود از 14-12 سانتی‌متر متغیر است. قالب‌های وافل دو طرفه در ابعاد مختلف مانند 18*60*60 ،25*60*60 ،28*80*80 ،30*86*86 و… در بازار وجود دارند.

مزایای خرید قالب وافل

در مقایسه با قالب‌های یوبوت و کوبیاکس، قالب وافل ازنظر هزینه و سرعت اجرا مزایای بیشتری داشته و همچنین می‌توان چندین بار از آن‌ها استفاده کرد. علاوه بر این، امکان بازخرید قالب‌های وافل وجود دارد که آن را به یک مزیت بارز دیگر تبدیل می‌کند. همچنین مقاومت در برابر عوامل محیطی، شکستگی و… موجب شده است تا خرید قالب وافل برای پروژه‌های مختلف ساخت‌وساز طرف‌داران بیشتری داشته باشد.

علاوه بر این‌ها قیمت قالب وافل نیز بسیار اقتصادی‌تر از انواع دیگر قالب‌ها است. سقف‌هایی که در آن‌ها از قالب‌های وافل استفاده می‌شود به دلیل کاربرد آرماتور تقویتی در هر دو سمت آن‌‎ها، این سقف‌ها در برابر تکان‌های شدید و زلزله مقاومت زیادی دارند. کمتر بودن حجم فولاد و کاربرد سقف وافل در کاهش مصرف بتن و عدم ریزش شیرابه‌های بتن از بین قالب‌ها از دیگر مزایای خرید قالب وافل است. برخی دیگر از مزایای قالب‌ها و سقف‌های وافل عبارت‌اند از:

  • وزن سبک و سهولت در نصب
  • داشتن دهانه‌های طولانی‌تر در مقایسه با دال‌های سنتی
  • دارای پتانسیل کاهش ضخامت و وزن قالب
  • داشتن سرویس در دسترس برای برداشتن دقیق از محل کار گذاشته شده
  • امکان پرداخت باکیفیت و قابل‌دسترسی برای قسمت‌های زیر سقف و طاق‌های در معرض دید

 

دسترسی آسان به قالب وافل با PSP وافل

یکی از تجهیزات مدرن مورداستفاده در پروژه‌های ساخت‌وساز قالب‌های وافل هستند که از آن‌ها برای اجرای سقف وافل استفاده می‌شود. قالب وافل یک نوع قالب موقت برای اجرای سقف‌های وافل است که معمولاً از جنس پلاستیک باکیفیت یا پلی‌پروپیلن ساخته می‌شوند.

بعد از بتن‌ریزی، قالب‌های وافل از سازه جدا شده و قابلیت استفاده برای سقف‌های دیگر را دارند. انواع قالب وافل شامل قالب‌های یک طرفه و دو طرفه هستند که قالب‌های یک طرفه بار را در یک‌جهت و قالب دو طرفه بار را در دو جهت منتقل می‌کنند. قیمت قالب وافل به مواد مورداستفاده در ساخت آن، کیفیت، طراحی استاندارد، برند سازنده و ابعاد آن بستگی دارد.

وزن سبک و سهولت در نصب، داشتن دهانه‌های طولانی‌تر در مقایسه با دال‌های سنتی و دارای پتانسیل کاهش ضخامت و وزن قالب برخی از مزایا و ویژگی‌های استفاده از قالب‌ها و سقف‌های وافل هستند. شرکت PSP وافل با 47 سال تجربه مفید یکی از شرکت‌های مهم و پیشرو در طراحی و اجرای سازه‌های فلزی و بتنی با دال‌های بتنی ساده، پیش تنیده، سقف‌های تیرچه بلوک و وافل است. هدف این شرکت تولید محصولاتی  با بهترین کیفیت است که علاوه بر جلب نظر مشتریان نقش سازنده‌ای در پیشرفت صنعت ساخت‌وساز داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات، مشاوره فروش یا مشاور سازه از بخش تماس با ما اقدام کنید.

جهت دریافت مشاوره و ثبت سفارش، فرم زیر را تکمیل کنید. کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند.

  • فرمت قابل قبول فایل: dwg.